Andra tillbehör

Det saknas verkligen inte prylar som en mc-ägare kan frestas att köpa. Se dig runt i en välsorterad mc-butik eller bläddra i en katalog från t ex Touringbutiken så förstår du vad jag menar. Sanningen är väl att vi klarar oss utan det allra mesta, men det är kul att handla och det är liksom en del av hela konceptet att ha motorcykel.

Bra tillbehör

Här är några saker som hör till det mest nyttiga som du kan köpa för att komplettera din motorcykel och ha med dig när du är ute och kör:

Lås. Här ska du inte spara. Köp det bästa lås som du har råd med, särskilt om du har en stöldbegärlig hoj. Naturligtvis ska låset vara godkänt av Stöldskyddsföreningen (och därmed försäkringsbolaget). Abus är det dominerande och, enligt många, bästa märket.

Vajerlås är bra att alltid ha med sig. Med det kan du låsa fast hjälm och mc-kläder på hojen när du parkerat och vill kunna röra dig lite lättare. Små, behändiga lås finns att köpa i butiker som säljer motorcyklar, campinggrej or, reseffekter etc.

Kapell. Även om motorcykeln tål att stå ute i regn så är det trevligare att komma ut till en torr hoj på morgonen efter en regnnatt. Dessutom minskar kapellet risken för att en ”glad” nattvandrare ska göra någon skada på hojen.

Batteriladdare. Kan rädda mången annars förlorad dag när du finner batteriet urladdat på morgonen. Används också för att underhållsladda på vintern. Köp en batteriladdare av den moderna typen, som inte kan överladda batteriet eller skada elektroniken i hojen. Varning för enkla bilbatteriladdare!

Reflexväst. Även om du inte tänkt köra i mörker kan du bli försenad och tvingas köra när det är mörkt. Dessutom kan du bli stående vid vägkanten där bilisterna inte ser dig i dina mörka mc-kläder.